Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 silnějších plátků vepřové krkovice
- 300 g Debrecínského špeku vcelku (nakrájeného na 5 špalíků)
- 100 g Debrecínského špeku (nakrájeného na drobné kostičky)
- 500 g okapaného kysaného zelí
- 200 ml sladšího bílého vína (použila jsem Pálavu)
- 1 lžíce oleje
- 1 větší cibule (nakrájená nadrobno)
- 1 zarovnaná lžíce sladké uzené papriky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 zarovnaná lžíce Solamylu
- 100 ml studené vody
- mletý pepř
- nit na zajištění závitků
Postup Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky zajistíme nití.
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme osmahnout cibuli společně se špekem do narůžovělé barvy. Na takto připravený základ vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout.
Zasypeme uzenou paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut.
Hrnec ochladíme, otevřeme a měkké závitky dáme stranou. Do horké šťávy vmícháme solamyl a necháme 2 minuty převařit. Závitky vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborový knedlík.