Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 150 g hladká mouka
- 75 g máslo
- citronová kůra z 1/2 většího citrónu
- trošku soli
- 5 lžic studené vody
- Náplň:
- 500 g třešní s peckami
- 100 g másla
- 2 vajíčka
- 50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí
- 150 g hladké mouky
- 100 - 150 g moučkového cukru
Postup Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Postup přípravy receptu
-
Ze změklého másla, mouky a vody uděláme těsto. Nezapomenout citronovou kůru, opravdu je třeba ostrouhat celou půlku většího citronu.
Z těsta uděláme bochánek a dáme na dvě hodinky do lednice (vajíčko tam není)!
Třešňová hmota na plnění: Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umleté opražené mandle.
Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme.
Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku.
Těsto rozválíme rovnou na pomoučněném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech.
Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova. Řiďte se svojí troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.