Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2,5 hrníčku (250 ml) polohrubé mouky
- 3/4 hrníčku cukru moučka
- 3/4 hrníčku oleje nebo rozpuštěného tuku
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce (žloutky)
- 3/4 hrníčku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech)
- Nahoru:
- sníh (ze 4 bílků)
- 3/4 hrnku cukru
- 0,5 l rybízu (mistička)
Postup Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Postup přípravy receptu
-
Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo na plech vymazaný a vysypaný moukou, jak je kdo zvyklý. Navrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidali nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.