Zapékaný květák se strouhankou recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 středně velký květák
- 250 g zeleninového tofu
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce jemné strouhanky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce celerové natě
- 1 lžíce bazalky
Postup Zapékaný květák se strouhankou
Postup přípravy receptu
-
Karfiol povaríme v osolenej vode 10 minút. Scedíme a nasekáme nadrobno. Osolíme, okoreníme, pridáme sekanú bazalku a zelerovú vňať. Premiešame. Zmes dáme do vymasteného pekáčika.
Na karfiol rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu a paradajky.
Mlieko, vajce a múku rozhabarkujeme a polejeme zeleninu.
Na to nahrubo nastrúhame tofu. Nakoniec posypeme strúhankou.
Pečieme v rúre na 180°C asi 20 – 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.