Zapékané palačinky plněné masem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Palačinky:
- 3 vejce
- 1/2 l vlažného mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka cukru
- 2 lžičky soli
- hladká mouka
- Masová směs:
- 750 g vepřového masa nebo kuřecího
- 2 PL ostré mleté papriky
- sůl
- pepř
- jarní cibulka nebo pórek
- česnek dle libosti
- 2 PL kečupu
- grilovací koření nebo jiné ostřejší
- zálivka (potěr):
- 3OO g eidamu v celku
- 1 celý ostrý kečup (900 g)
Postup Zapékané palačinky plněné masem
Postup přípravy receptu
-
Palačinky:
Ze surovin na palačinky uděláme těsto, které nesmí být ani moc tuhé, ani moc řídké.. Usmažíme palačinky, které pak plníme směsí z masa.
Směs:
Maso nakrájíme do mísy na drobné kostičky, přidáme na kolečka nakrájený pórek či jarní cibulku, koření, sůl pepř, olej a kečup. Vše dobře promícháme a opět dáme smažit na pánev s trochou oleje, dokud maso není hotové.
Tuto masovou směs zabalíme do palačinek a ty pak vkládáme do lehce vymazaného pekáče (zapékací mísy).
Do mísy nastrouháme sýr, který smícháme s kečupem (celou lahví). Poté touto směskou potřeme palačinky v pekáči tak, aby nebyly vůbec vidět a celé to dáme zapéct do trouby.
Zapékáme při 180 °C, zhruba 40 minut (dokud se sýr s kečupem nezapeče, kečup nesmí být na dotek mazlavý!!)