Zapékaná špagetová dýně s jehněčími plíčky recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1 špagetová dýně (použijeme 500 g vařené)
- ½ jehněčích plíček
- 5 brambor
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sekaného kopru
- 1 lžíce kurkumy
Postup Zapékaná špagetová dýně s jehněčími plíčky
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme“ (vydlabeme vidličkou špagety). Cca 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kurkumu, na malé kocôčky narezané pľúcka, osolíme, okoreníme a podlejeme cca 1 dl vody. Zakryté dusíme 10 minút.
Do vymasteného pekáča uložíme polovicu na tenké plátky nakrájaných zemiakov. Jemne osolíme.
Na zemiaky rozložíme špagetovú tekvicu a posypeme kôprom.
Ďalšou vrstvou sú pľúcka aj s vývarom.
Navrch dáme opäť na tenké kolieska nakrájané zemiaky a jemne ich osolíme.
Zakryjeme a v rúre dusíme cca 30 - 40 min, kým zemiaky nie sú mäkké.