Zapečený špenátový dip s tempehem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 240 gr uzeného tempehu
- 2 velké hrsti baby špenátu
- 1 hrnek rozmixovaného silken tofu
- 1/4 hrnku sušného droždí tebi
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce citornové šťávy
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Zapečený špenátový dip s tempehem
Postup přípravy receptu
-
Tempeh nasekejte na menší kousky. Silken tofu rozmixujte se sušeným droždím, hořčicí, citronovou šťávou, česnekem. Přidejte špenát a tempeh a párkrát zapulzujte.
Menší mističky či jednu větší zapékací lehce vymažte olejem, naplňte směsí, ozdobte půlkou vlašského ořechu a pečte na 190°C v předehřáté troubě asi 25 minut.