Zapečený květák s vepřovým masíčkem recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

300 g vepřové kýty
1 květák menší
100 g Eidam sýru
500 g brambor
3 dcl mléka
1 zakysaná smetana
1 lžíce grilovacího koření
kari
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, osmahneme v pekáčku na trošce oleje- nejlépe olivovém. Okořeníme a stáhneme z plotny.

  2. Přidáme očištěný na růžičky nakrájený květák, plátky očištěných brambor, zalejeme směsí kys. smetany, mléka a nastrouhaného sýru. Promícháme.

  3. Dáme péct přikryté poklicí cca 30 minut- do změknutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!