Zapečený celer recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1/2 velkého celeru
- 1 dkg Dobroty bez glutamanu (sypká zeleninová přísada do jídla)
- 150 g šunky
- 150 g tvrdého sýru
- 1 cibulka
- 2 stroužky česneku
- tuk na smažení
Postup Zapečený celer
Postup přípravy receptu
-
Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme cca 5 minut, podle velikosti nakrájených kousků. Scedíme a necháme okapat.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na jemno. Šunku si nakrájíme na kostičky, sýr na plátky, nebo ho nastrouháme. Česnek očistíme a utřeme.
Na pánvičku si dáme trochu tuku (oleje, sádla), osmahneme cibulku, přidáme šunku orestujeme a odstavíme, vmícháme utřený česnek.
Okapaný celer dáme do misky, přimícháme cibulku se šunkou a česnekem. Rozdělíme do dvou tukem vymazaných zapékacích misek, posypeme nachystaným sýrem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200°C dozlatova.