Zapečené uzeniny s černým pivem recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- Var.1:
- 600 g salámu gothaj
- 400 g uhlířského kabanosu
- 1 čabajská klobása
- 1,5 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 paprika bílá
- 1 feferonka červená asi 30 g
- 250 ml cikánské omáčky
- 0,5 l piva (tmavého ležáku)
- 100 ml kečupu
- sůl
- pepř
- Var. 2:
- 1000 g libových párků
- 1 čárda klobása
- 4 velké cibule
- 8 stroužků česneku
- 8 bílých paprik
- 2 lžičky Red Chilli – mletá červená chilli paprika
- 250 ml cikánské omáčky
- 0,4 l černé pivo Krušovice
- 200 ml kečupu FIT KETCHUP
- rajský protlak v tubě
- 8 žampiónů
- sůl
- pepř
Postup Zapečené uzeniny s černým pivem
Postup přípravy receptu
-
Var. 1: Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl rozkrojíme a vložíme do nich kolečka cibule. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy a zbytek posypeme nahoru. Salám gothaj rozdělíme na přibližné stejné dílky jako kabanos. Obojí uzeninou vyložíme zapékací mísu. Přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu. Dále přidáme nakrájenou papriku, česnek a feferonku. Posolíme, popepříme a zalijeme cikánskou omáčkou, kečupem a černým pivem. Pečeme na asi 170 st.C 45 minut. Posledních 15 minut bez pokličky. Var. 2: Papriky omyjeme a zbavíme jadřinců, cibule oloupeme, žampióny zbavíme nožek a oloupeme je a česnek oloupeme. Potom papriky, cibule, žampióny, klobásu a česnek nakrájíme, párky rozkrojíme na poloviny. Do pekáče dáme na dno směs nakrájených surovin, které jsme nejprve prosolili, opepřili a promíchali. Na tento základ rozložíme poloviny párků a přidáme chilli, kečup, rajský protlak, cikánku a zalijeme pivem. Dáme péci do trouby na 250 st.C. Pečeme asi jednu hodinu, až šťáva zhoustne, přitom v polovině pečení vše obrátíme a promícháme. Před koncem pečení sundáme víko pekáče, aby se vše orestovalo.