Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo) recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

starší rohlíky
tvrdý sýr (nebo mozzarella, Hermelín - jakýkoliv)
jarní cibulka nebo pórek
salám
šunka
anglická slanina
kousek másla
sušený česnek
bazalka
sůl
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, mohou být tvrdší, nakrojíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Kdyby se nějaký prořezal, nevadí, alobal to spojí. Máslo smícháme se špetkou soli a česnekem.

  2. Salám, sýr a cibulku nakrájíme na přiměřené kousky. Do každého zářezu mázneme trochu másla a vsazujeme co máme rádi. Zbytek másla dáme nahoru.

  3. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě asi 8-10 minut. Po té alobal otevřeme a necháme chvíli zapéct. Můžeme také posypat strouhaným sýrem. Ze staršího pečiva vznikne voňavá, křupavá pochoutka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!