Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo) recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- starší rohlíky
- tvrdý sýr (nebo mozzarella, Hermelín - jakýkoliv)
- jarní cibulka nebo pórek
- salám
- šunka
- anglická slanina
- kousek másla
- sušený česnek
- bazalka
- sůl
- alobal
Postup Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo)
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky, mohou být tvrdší, nakrojíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Kdyby se nějaký prořezal, nevadí, alobal to spojí. Máslo smícháme se špetkou soli a česnekem.
Salám, sýr a cibulku nakrájíme na přiměřené kousky. Do každého zářezu mázneme trochu másla a vsazujeme co máme rádi. Zbytek másla dáme nahoru.
Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě asi 8-10 minut. Po té alobal otevřeme a necháme chvíli zapéct. Můžeme také posypat strouhaným sýrem. Ze staršího pečiva vznikne voňavá, křupavá pochoutka.