Zapečené maso s bramborami a šlehačkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové krkovice nebo kotleta
- 1 kelímek šlehačky
- 3 cibule
- brambory (na 4 porce)
- máslo na vymazání
- sůl
- pepř
Postup Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C. Plátky masa opepříme a osolíme a necháme chvíli odležet. Cibuli a brambory (syrové) si nakrájíme na kolečka.
Vymažeme pekáč máslem, jako první vrstvu položíme cibuli, na to položíme masa, na maso brambory, které ještě také opepříme a osolíme.
Celé to polijeme šlehačkou a dáme péct do trouby asi na 45 minut. Asi 10 minut před koncem pečení odendáme pokličku.