Zapečené maso s bramborami a šlehačkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové krkovice nebo kotleta
1 kelímek šlehačky
3 cibule
brambory (na 4 porce)
máslo na vymazání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plátky masa opepříme a osolíme a necháme chvíli odležet. Cibuli a brambory (syrové) si nakrájíme na kolečka.

  2. Vymažeme pekáč máslem, jako první vrstvu položíme cibuli, na to položíme masa, na maso brambory, které ještě také opepříme a osolíme.

  3. Celé to polijeme šlehačkou a dáme péct do trouby asi na 45 minut. Asi 10 minut před koncem pečení odendáme pokličku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!