Zapečené gnocchi se sýrem a špenátem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 500 g bramborových noků
- 300 g mraženého listového špenátu
- 100 g Nivy
- 70 g balkánského sýra
- 1 Hermelín
- 150 ml smetany
- 3 stroužky česneku
- hrst sušených rajčat
- 6 keříkových rajčat
- pepř
- chilli koření
- olej
Postup Zapečené gnocchi se sýrem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Noky uvaříme podle návodu. Ke konci přidáme špenát, aby se rozmrazil. Až budou noky hotové, spolu se špenátem je scedíme.
Mezitím nastrouháme sýry na hrubém struhadle. Hermelín jde těžce, stačí ho pokrájet na kostičky. Česnek nastrouháme na jemno a přidáme k sýrům. Hotové noky se špenátem dobře promícháme se směsí sýrů. Přidáme smetanu, sušená rajčata a koření. Nakonec povrch poklademe pokrájenými rajčaty.
Vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů asi na 25 minutek. Povrch bude lehce zlatavý.