Zapečené čokoládové palačinky s jemnou náplní recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Palačinky:
- 80 g hladké mouky
- 1 PL kakaa
- 1 PL cukru
- 2 vejce
- 175 ml mléka
- 2 PL rumu
- 2 PL rozpuštěného másla
- Krém:
- 180 ml zakysané smetany
- 200 g hořké čokolády
- 3 vejce
- 4 PL cukru
- Na ozdobu:
- šlehačka
- ovoce
- rozinky v rumu
Postup Zapečené čokoládové palačinky s jemnou náplní
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, rum a rozmícháme v hladké těsto. Přidáme máslo, promícháme, přikryjeme fólií a necháme 30 minut odpočinout.
Upečeme palačinky (asi 6ks)a dáme je stranou.
Do kastrůlku dáme zakysanou snetanu a nasekanou čokoládu. Za stálého míchání rozpustíme.Necháme mírně vychladnout.
Do mísy dáme 3 žloutky a 2 PL cukru. Utřeme do pěny.
Ze 3 bílků a 2 PL cukru ušleháme tuhý sníh.
Sníh smícháme s prochladlým čokoládovým krémem.
Krém rozdělíme na 6 dílů a rozetřeme na palačinky. Palačinky složíme na čtvrtiny a dáme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C asi na 20 minut. Servírujeme teplé. Dozdobíme šlehačkou, ovocem a rozinkami v rumu.