Zapečené brambory s mletým masem a smetanou recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 200 g eidamu
- 2 vejce
- 2 starší rohlíky
- trochu mléka
- 1 kelímek sladké (31%) smetany
- sůl
- barevný pepř
- sušený česnek
- olej
Postup Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa nastrouháme sýr, přidáme vejce a kousky rohlíků, které jsme nechali změknout v trošce vlažného mléka. Mírně osolíme a opepříme a pořádně promícháme.
Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky a polovinou jejich množství vyskládáme dno olejem vymazané zapékací nádoby.
Posypeme solí, pepřem a sušeným česnekem. Zalijeme je polovinou kelímku smetany a navrch rozprostřeme masovou směs. Kdyby to šlo obtížně, pomůžeme si rukama, namočenýma ve studené vodě.
Masovou směs poklademe zbytkem brambor, které opět osolíme, opepříme a posypeme česnekem.
Zalijeme zbylou smetanou a zapečeme v troubě, vyhřáté na 160 stupňů asi hodinku do zlatova.