Zapečené brambory s mletým masem a smetanou recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1 kg brambor
500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
200 g eidamu
2 vejce
2 starší rohlíky
trochu mléka
1 kelímek sladké (31%) smetany
sůl
barevný pepř
sušený česnek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa nastrouháme sýr, přidáme vejce a kousky rohlíků, které jsme nechali změknout v trošce vlažného mléka. Mírně osolíme a opepříme a pořádně promícháme.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky a polovinou jejich množství vyskládáme dno olejem vymazané zapékací nádoby.

  3. Posypeme solí, pepřem a sušeným česnekem. Zalijeme je polovinou kelímku smetany a navrch rozprostřeme masovou směs. Kdyby to šlo obtížně, pomůžeme si rukama, namočenýma ve studené vodě.

  4. Masovou směs poklademe zbytkem brambor, které opět osolíme, opepříme a posypeme česnekem.

  5. Zalijeme zbylou smetanou a zapečeme v troubě, vyhřáté na 160 stupňů asi hodinku do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!