Zapečená bylinková krkovička recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky krkovice
3 cibule
150 g anglické slaniny (plátky)
4 stroužky česneku
5 vajec
3 lžíce smetany
2 lžíce dijonské hořčice
hrstka nasekaných čerstvých bylinek:
petrželka
libeček
pažitka
strouhanka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme.

  2. V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí a bylinkami.

  3. V pánvi rozpálíme olej a plátky masa protahujeme vaječnou směsí a zprudka opékáme z obou stran dorůžova. Stačí povrchově, maso se bude ještě péct.

  4. Na dno zapékací misky rozložíme polovinu slaniny, na ni nasypeme polovinu cibule, nakrájené na tenká kolečka, na cibuli dáme opečené maso, další vrstvu slaniny a nakonec zbývající cibuli.

  5. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny zakryté (např. alobalem) a dalších cca 20 minut odkryté, aby cibule zezlátla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!