Zapečená bylinková krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky krkovice
- 3 cibule
- 150 g anglické slaniny (plátky)
- 4 stroužky česneku
- 5 vajec
- 3 lžíce smetany
- 2 lžíce dijonské hořčice
- hrstka nasekaných čerstvých bylinek:
- petrželka
- libeček
- pažitka
- strouhanka
- pepř
- sůl
- olej
Postup Zapečená bylinková krkovička
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme.
V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí a bylinkami.
V pánvi rozpálíme olej a plátky masa protahujeme vaječnou směsí a zprudka opékáme z obou stran dorůžova. Stačí povrchově, maso se bude ještě péct.
Na dno zapékací misky rozložíme polovinu slaniny, na ni nasypeme polovinu cibule, nakrájené na tenká kolečka, na cibuli dáme opečené maso, další vrstvu slaniny a nakonec zbývající cibuli.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny zakryté (např. alobalem) a dalších cca 20 minut odkryté, aby cibule zezlátla.