Žampiony plněné vepřovým mozečkem recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 6-8 větších žampionů
- 100-120 g vepřového mozečku
- kus jarní cibulky (zelené části)
- 100 g libovolného tvrdého sýra podle chuti
- 1-2 vajíčka
- lžíce oleje + olej na vymazání pekáčku
- sůl
- pepř
Postup Žampiony plněné vepřovým mozečkem
Postup přípravy receptu
-
Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme, opepříme.
Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit.
Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlijeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.