Žampionový stroganov recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 1 menší cibule
- 200 g čerstvých žampionů
- olivový olej
- máslo
- 4-5 lžic plnotučné hořčice
- 50 g čerstvé pažitky
- 250 ml zakysané smetany
- pepř
- sůl
- 500 g pšenično-žitný chleba
- 3 stroužky česneku
Postup Žampionový stroganov
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme si žampiony,
očistíme je, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli si také očistíme a nakrájíme na drobno. Na pánev si dáme olivový olej, máslo a cibuli. Cibuli opečeme do zlatova, přidáme žampiony a spolu opékáme.
Když nám pustí žampiony moc šťávy tak to necháme na ohni aby se nám šťáva odpařila.
Zatím si ve větší misce smícháme hořčici, nadrobno nakrájenou pažitku, smetanu, pepř, sůl a promícháme.
Do misky se smetanou přidáme hotové žampiony a vše spolu pořádně promícháme.
Chleba si nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.
Opečené chleby potřeme česnekem a na ně dáme žampiony se smetanou.