Žampionovo-pórková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 lžíce másla
- 3 hrnky pórku na kolečka (bílé a světlezelené části)
- 1/2 lžičky sušené majoránky
- 500 g nakrájených, oloupaných žampionů
- 750 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninového)
- 250 ml mléka
- 15 ml vinného octa
- sůl
- pepř
- 250 ml sladké smetany nebo šlehačky
- 1 lžíce nasekané pažitky
Postup Žampionovo-pórková polévka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme rozpustit máslo na středním plameni.
Přidáme pórek a majoránku a asi 4 minuty mícháme.
Poté přidáme žampiony a mícháme do zhnědnutí žampionů (asi 6 minut).
Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut. Pak polévku rozmixujeme.
Po rozmixování do polévky nalijeme mléko, vaříme na mírném ohni, ale polévka se už nesmí začít znovu vařit.
Přidáme ocet, sůl a pepř a přestaneme polévku vařit.
Přilijeme do polévky smetanu a přidáme pažitku. Promícháme a můžeme podávat.