Žampionovo-pórková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 lžíce másla
3 hrnky pórku na kolečka (bílé a světlezelené části)
1/2 lžičky sušené majoránky
500 g nakrájených, oloupaných žampionů
750 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninového)
250 ml mléka
15 ml vinného octa
sůl
pepř
250 ml sladké smetany nebo šlehačky
1 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme rozpustit máslo na středním plameni.

  2. Přidáme pórek a majoránku a asi 4 minuty mícháme.

  3. Poté přidáme žampiony a mícháme do zhnědnutí žampionů (asi 6 minut).

  4. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut. Pak polévku rozmixujeme.

  5. Po rozmixování do polévky nalijeme mléko, vaříme na mírném ohni, ale polévka se už nesmí začít znovu vařit.

  6. Přidáme ocet, sůl a pepř a přestaneme polévku vařit.

  7. Přilijeme do polévky smetanu a přidáme pažitku. Promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!