Žampiónová polévka s fazolemi recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 200 g brambor
- 100 g žampiónů
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
- kmín
- sůl (bujón)
- 2 litry vody
- světlá jíška
- sušená petrželka
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup Žampiónová polévka s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky.
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.
Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka.
Polévku zahustíme jíškou, dochutíme solí, nebo bujónem a povaříme.
Na závěr přidáme do polévky petrželku, fazole i s nálevem a olej.
Nakonec necháme žampiónovou polévku s fazolemi přejít varem a odstavíme.