Začátečnický štrúdl s postupem recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1 listové těsto(jsou tam 2 obdélníkové placky)
- 5 větších jablek (lepší jsou trochu nakyslé)
- 1 skořicový cukr
- 1 lžíce skořice
- hrst rozinek
- menší hrst mandlí
- drobný krystalový cukr (nebo práškový cukr)
- strouhanka (nebo rozdrcené piškoty)
- vejce nebo olej, nebo jen voda (na potření)
Postup Začátečnický štrúdl s postupem
Postup přípravy receptu
-
Listová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky, doprostřed po celé délce nasypeme strouhanku nebo piškoty, mohou být i drobečky z nějaké buchty.
Do mísy si dáme okrájená a vyčištěná jablka, nejprve na 4 díly a z nich pak plátky. Přidáme skořici, skořicový cukr, hrozinky, cukr, a na menší kousky nakrájené mandle. Vše smícháme, rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na strouhanku, kterou máme na těstě a opět posypeme strouhankou.
Přes jablka zabalíme boky těsta(viz foto), trochu zmáčkneme a navrch potřeme vajíčkem nebo nějakou surovinou z postupu a posypeme trochou krystalového cukru, pečeme ve vyhřáté troubě tak na 200°C a hlídáme, upečeno máme tak za 15-20 minut ale raději hlídáme.
Upečený štrůdl posypeme cukrem.