Westfálský koláč s ořechovou drobenkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 50 g cukru moučka
- 1 vejce
- 3 jablka
- 2 hrušky
- citronová šťáva
- 1 lžíce škrobové moučky
- 3 lžíce cukru krupice
- drobenka:
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 100 g másla
- 100 g hrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 1/2 lžičky skořice
- rum
Postup Westfálský koláč s ořechovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru a vejce zpracujeme těsto, které necháme odležet 2 hodiny.
Jablka a hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou, zasypeme škrobovou moučkou a krupicovým cukrem a promícháme.
Z ořechů, másla, hrubé mouky, cukru moučky, skořice a několika kapek rumu uděláme drobenku. Těstem vyložíme tukem vymazanou dortovou nebo koláčovou formu (dávala jsem do dortové o průměru 22 cm), propícháme vidličkou a 10 minut zapečeme.
Zapečený korpus naplníme jablky s hruškami, zasypeme drobenkou a pečeme dalších 35-40 minut.