Výborné pomerančové bábovičky se sirupem recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

1,5 hrnku pol. mouky (polohrubé či mix polohrubé a hladké)
3/4 hrnku cukru
2,25 lžičky prášku do pečiva
(1/3 hrnku ztuhlé kokosové smetany) 1 plechovku kokosového mléka (dejte na pár hodin do lednice, poté otevřte a vydlabejte ztuhlou kokosovou smetanu)
2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
3/4 hrnku sojového mléka nebo mandlového mléka
2 lžíce vody
1 - 2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky vanilkových semínek (pokud nemáte ani jedno, nahraďte část cukru vanilkovým cukrem)
špetka soli
Sirup:
1/2 hrnku bílého cukru
1/2 hrnku vody
1/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C a formy na bábovičky vymažte tukem a vysypte moukou (pokud máte teflonovou formu, vymazávat jí nemusíte).

  2. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl a zamíchejte.

  3. V jiné míse dobře promíchejte kokosovou smetanu, pomerančovou šťávu, mléko, vodu a vanilkový extrakt.

  4. Obě směsi spojte a lehce promíchejte.

  5. Naplňte formičky a pečte 25 - 30 minut (pokud máte černou teflonovou formu, dobu pečení zkraťte na 20 - 25 minut).

  6. Zatímco se bábovičky pečou, připravte sirup.

  7. Vodu s cukrem dejte do rendlíku a zahřívejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs lehce nezhoustne.

  8. Poté sundejte z ohně a vmíchejte pomerančový džus.

  9. Jakmile vyndáte bábovky z trouby, ještě ve formičkách je lehce na několika místech propíchejte špejlí a přelijte asi polovinou sirupu.

  10. Před vyjmutím z formiček nechte bábovky ještě 10 minut chladnout, poté je nechte plně vychladnout na pečícím roštu.

  11. Podávejte se zbylým sirupem, kousky pomeranče a čerstvou mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!