Vsetínské fazolové žebro recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřového masa (pečeně, krkovička)
1 pytlík rýže
plechovka sterilovaných bílých fazolí (200 g)
1 velká cibule
150 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.

  2. Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na cibulce z obou stran. Současně na jiné pánvi rozškvaříme jemně nakrájenou slaninu. Téměř hotové maso přendáme i s cibulí do zapékací mísy.

  3. Uvařenou scezenou rýži promícháme s propláchnutými sterilovanými fazolemi, navrstvíme na maso a přelijeme slaninou i vyškvařeným tukem. Mírně podlijeme vodou, spíš jen tak na dno.

  4. Zapečeme zakryté asi 20 min, potom odkryté necháme ještě chvíli, aby se slaninka opekla. Podávala jsem s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!