Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 8-10 velkých brambor
- 300 g umletého krůtího masa nebo z kuřecího masa (umleté domácí klobásy)
- 1 kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 2-3 malé cibule
- 1/4 lžičky sušených chilli papriček (když jsou uzené chilli, tak je to nejlepší)
- rostlinný olej
- rozmarýn nebo tymián nebo jiné bylinky
- sůl
- pepř
Postup Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce 40-50 minut (podle velikosti brambor) na 180°C. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme vršky brambor. Vnitřek vydlabeme malou lžičkou (necháme asi 1,5 cm silnou stěnu).
Vydlabané vnitřky brambor nakrájíme na malé kousky.
Cibulky oloupeme, pokrájíme na malé nudličky. Na pánvi nebo v kastrolu rozhřejeme 2 lžíce oleje a cibuli v něm necháme jen zesklovatět.
K cibuli přidáme umleté krůtí maso /kuřecí maso nebo pokrájené klobásky (domácí nebo jiné), nadrobno pokrájené kousky rozmarýnu a restujeme. Přidáme vydlabané bramborové kousky, lehce orestujeme a touto směsí plníme vydlabané brambory.
Brambory rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme zapéci do předehřáté trouby na 180°C na cca 15 - 20 minut (opět dál podle velikosti brambor).
Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, s ¼ lžičky chilli papriček (uzených) a přelijeme ji brambory. Pozor na to, že papričky pálí. Brambory dozdobíme podle každého.