Višňový sad Ljubov Andrejevny Raněvské recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 1 velký kelímek bílého jogurtu (raději hustější konzistence)
- tento kelímek se stane odměrkou pro další suroviny
- 1 kelímek cukru (ideálně přesátý)
- 1 kelímek přesáté polohrubé mouky
- 2 celá vejce (ideálně pokojové teploty)
- 1 lžičku sody bikarbony (případně 1/2 prášku do pečiva)
- trošku tuku (Hera?) na vymazání formy a krapet mouky na vysypání formy
- zrnko soli
- Na povrch těsta:
- čerstvé višně, třešně, případně kompotované
- Na drobenku:
- cukr
- máslo
- mouka
Postup Višňový sad Ljubov Andrejevny Raněvské
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme prosátou polohrubou mouku, prosátý cukr moučka, zrnko soli.
V další míse rozšleháme dvě celá vejce pokojové teploty. Přidáme kelímek bílého jogurtu a přimícháme veškeré sypké a řádně promíchané ingredience z první mísy.
Na závěr - na úplný závěr vmícháme sodu bikarbonu a směs vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Vypeckované višně (třešně) klademe na těsto. Máte-li ovoce kompotované, nechte šťávu z ovoce okapat a trošku vyválejte v cukru, aby se vám příliš nepropadalo do koláče.
Rukama vypracujete drobenku z másla, cukru a mouky. Višně posypete. Višňový sad vložíte do rozehřáté trouby a pečete při mírné teplotě zhruba 30 minut. Doba pečení je samozřejmě pouze orientační.