Vídeňské knedlíky od Vlasty recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

200 g housek (cca 4 housky)
120 g másla
2 vejce
2 žloutky
4 polévkové lžíce mléka
3 polévkové lžíce hrubé mouky
3 polévkové lžíce strouhanky
2 polévkové lžíce nasekané petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky, pokapeme je mlékem a necháme nasáknout.

  2. V míse utřeme změklé máslo s vejci a žloutky do pěny.

  3. Přidáme zvlhčené housky, nasekanou petrželku, mouku a strouhanku a trochu osolíme.

  4. Těsto promícháme, pak propracujeme navlhčenýma rukama a necháme chvilku stát. Z těsta utvoříme kulaté knedlíky velikosti pinpongového míčku a uvaříme ve vroucí vodě.

  5. Vaříme asi 10 minut, během vaření opatrně promícháme.

  6. Vařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme a podáváme.

  7. Hodí se jako příloha k omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!