Veselý dortík pro Kristýnku recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Korpus:
- 2 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 PL oleje
- 2 PL teplé vody
- 1 PL kakaa
- 1 necelá lžička prášku do pečiva
- Náplň:
- 500 g čerstvých jahod
- 400 ml Rama Cremefine na šlehání
- 100-150 g moučkového cukru
- 10 plátků želatiny Dr.Oetker
- Na zdobrní:
- asi 100 g čerstvých jahod
- drobné barevné zdobení na dorty
- svíčičky podle vlastního výběru
Postup Veselý dortík pro Kristýnku
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem.
Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na pomazaný pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut/podle trouby/.
Vychladlý nízký korpus bez papíru pomažeme jahodovým džemem, položíme na tác a obepneme očištěným dortovým rámem.
Kolem rámu z vnitřní strany poskládáme nakrájené jahody/viz foto/, doporučuji rám slabě potřít olejem-jahody lépe drží.
Želatinové plátky dáme do studené vody asi na 10 minut nabobtnat.
Vyšleháme si šlehačku. Asi 1/2 jahod rozmačkáme, zbytek rozkrájíme na menší kousky a smícháme. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, dáme do 100 ml