Vepřový pečený guláš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1500 g vepřové plece
- 4 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 zelených paprik
- 6 rajčat
- 3 kostky bujónu
- 1 balení koření Guláš
- 1 balení sladké papriky
- 1-2 feferonky
- 5 pol. lžic oleje
- 4 vrchovaté pol. lžíce škrobové moučky
- sůl, pepř, kmín
- 600 ml vody
Postup Vepřový pečený guláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, maso, papriky a rajčata nakrájíme a dáme do pekáčku. Přidáme na jemno pokrájené feferonky a drcený česnek.
Přidáme škrobovou moučku, koření, špetku kmínu a olej. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
V horké vodě rozmícháme kostky bujónu a přilijeme do pekáčku.
Předehřejeme troubu, vložíme zaklopený pekáček a pečeme na 250°C 90 minut.
Guláš podáváme s knedlíkem, rýží, brambory či jen s chlebem.