Vepřovo-uzená pečeně recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1/2 kg vepřového masa
- 1/2 kg uzeného masa
- plátek sádla
- 1 cibule
- 6-8 stroužků česneku
- 3 lžíce kmínu
- 1/3 pytlíku šťáva k vepřové pečeni (Knorr,FIX-viz.foto)
- asi 300 ml vody
- sůl
Postup Vepřovo-uzená pečeně
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy masa dáme na pekáč, kde máme připravený plátek sádla, posolíme ho ze všech stran -uzené méně a posypeme kmínem, podlijeme tak 100 ml vody a dáme péct do rozehřáté trouby.
Zatím co se maso peče, uvaříme si zálivku: dáme 1/3 sypké směsi (Šťávy pro šťavnatou pečínku) do kastrůlku, rozmícháme ve 250 ml vody, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a stroužky česneku nasekané, dáme na sporák a chvilku převaříme. Touto šťávou budeme podlévat maso po celou dobu pečení, které trvá u každého jinak, já pekla 90 minut a maso se pomalu rozpadalo.