Vepřové závitky s dušenou kapustou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 8 tenkých plátků bůčku
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 50 ml studeného mléka
- hořčice
- sůl
- pepř
- majoránka
- špetka chilli
- strouhanka na zahuštění
- trochu sádla do pekáčku
- menší hlávka kapusty
- 60 g anglické slaniny
- kousek sádla
- 4 stroužky česneku
- hladká mouka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Vepřové závitky s dušenou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Mleté maso smícháme se všemi přísadami a vypracujeme kompaktní hmotu.
Na každý plátek dáme trochu masa a srolujeme.
Uložíme do pekáčku těsně vedla sebe spojem dolů. Přidáme kousek sádla a smícháme trochu vody na podlití se lžíci hořčice.
Podlijeme a pečeme cca 30-40 min.
Kapustu nakrájíme na nudličky podlijeme vodou a dusíme ne úplně do měkka. Musí zůstat trochu křupavá.
Slaninu se sádlem vyškvaříme, přidáme mouku a uděláme jíšku.
Kapustu zahustíme, dochutíme solí, čerstvým pepřem a česnekem. Příloha jsou vařené brambory.