Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Na závitky:
- 3 plátky z vepřové kýty (nebo jiného vepřového, vámi oblíbeného)
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- 3 lžičky najemno nastrouhaného křenu
- 100 g Schwarzwaldské šunky
- mořská sůl
- čerstvě drcený pepř
- 3 stroužky česneku
- Na omáčku:
- 3 cibule
- 8 cherry rajčátek nebo 3 normální
- 3 lžíce oleje nebo sádla
- lžička krupicového cukru nebo třinového cukru
- 3 lžičky uzené papriky (nebo sladké, ale kvalitní, např. maďarské)
- lžíce Harissy
- 50 g uzené slaniny
- 150 ml zeleninové vývaru
- sůl
Postup Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme.
Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky šunky, zavineme a zajistíme jehlou, nebo ovážeme potravinovým špagátkem. Česneky utřeme se solí a plátky potřeme česnekovou pastou.
V pánvi rozpálíme tuk a závitky zprudka opečeme ze všech stran. Odložíme stranou.
Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a osmažíme do voňavokřupava.
Poté přidáme napůl překrájená cherry rajčátka, pokud dáme normální, tak je předem spaříme a následné oloupeme, pak překrájíme na menší kousky. Přidáme cukr, sůl a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme Harissu, papriku, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem.
Vložíme závitky a dusíme pod pokličkou doměkka. Po změknutí masa sosík zredukujem varem, ze závitků odstaníme špagátky či jehly.
Podáváme s kuskusem nebo rýží a s přáním dobré chuti:-).