Vepřové v bramborové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové krkovice (plec, kýta)
- 1 klobása
- 1 velká cibule
- hrst hub (mohou být i sušené, předem namočit)
- 2 mrkve
- 4 velké brambory
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- majoránka
- 1 l vývaru
- olej
- sůl
Postup Vepřové v bramborové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm a zlehka naklepeme. Osolíme a posypeme drceným kmínem.
V pekáčku si rozpálíme olej a maso ne něm z obou stran opečeme.
Vyjmeme a do výpeku dáme orestovat nejprve cibuli a pak na kolečka nakrájenou klobásu. Maso vrátíme do pekáčku, podlijeme do výše masa vývarem a vložíme do rozpálené trouby na 200 C na cca 30 minut. Podle potřeby podléváme.
Poté k masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a houby a vrátíme přiklopené zpět do trouby. Po dalších 10 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a ještě 15 minut necháme dusit. Stále přiléváme vývar.
Pokud je vše měkké, vmícháme posekaný česnek a rozemnutou majoránku, provaříme a pokud je potřeba, podle zvyklostí zahustíme.