Vepřové s hruškou a Hermelínem recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 300-350 g vepřového masa: plec, kýta nebo kotleta
- 250 g očištěné hrušky
- 120 g Hermelínu, Camembertu nebo Olmínu
- sůl
- pepř mletý
- olej
Postup Vepřové s hruškou a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme osmažit do pánve s rozpáleným olejem společně s očištěnou a na měsíčky pokrájenou hruškou dozlatova za občasného promíchání. Pokud máme hrušky měkčí, přidáme je až v polovině smažení masa.
Po osmažení masa i hrušek dozlatova, přidáme na kousky pokrájený sýr, který už necháme jen v jídle pomalu rozpustit, takže pánev již stáhneme z ohně. Dle chuti můžeme opepřit a osolit a máme hotovo. Sos není v tomto případě vůbec třeba, šťavnatost nám dostatečně zajistí hruška a sýr.
Podáváme s vařeným bramborem, hranolky nebo opečeným toustem.