Vepřové rolo plněné játry recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 plátků vepřové kýty
- 100 g uzeného bůčku
- 1 vetší cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- 250 g drůběžích jater
- 1 polévková lžíce nasekané petrželky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej
- 1 polévková lžíce Solamylu
- 1 červená paprika
- 10 ks celých fazolek
Postup Vepřové rolo plněné játry
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme po obou stranách a necháme uležet.
Oloupeme si cibuli, nakrájenou na kostičky ji necháme zesklovatět na oleji, přidáme na kostičky pokrájený uzený bůček, orestujeme přibližně 5 - 8 minut, přidáme prolisovaný česnek a odstavíme, po zchladnutí směs dáme do mísy.
Na trošce oleje opečeme drůbeží játra, která ponorným mixérem rozmixujeme. Játra přidáme do mísy k uzenému bůčku, cibuli a česneku. Přidáme očištěnou a na kostičky pokrájenou červenou papriku, přidáme lžíci posekané (sušené) petrželky, vejce a promícháme. Směs klademe na plátek masa, přiložíme 2 zelené fazolky a rolujeme závitek. Spíchneme jehlou, párátkem či převážeme kuchyňským provázkem.
Připravené závitky opečeme na oleji ze všech stran a vložíme je spolu s výpekem do pekáče, podlijeme 2 dcl vody a přikryté pečeme cca 60 minut při 180°C - 200°C.
Na samý závěr si rozmícháme v trošce vody solamyl a výpek zahustit - získáme tím sos, necháme v troubě ještě krátce probublat. Podáváme s hranolky, rýží, brambory, bramborovou kaší.