Vepřové ragú s červeným zelím recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- cca 600 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- chilli
- mletá červená paprika
- sádlo
- sklenice sterilovaného červeného zelí (cca 750 g)
- sůl
- pepř
Postup Vepřové ragú s červeným zelím
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli krátce orestujeme a posypeme chilli. Přidáme maso a zprudka ho orestujeme, aby se zatáhlo. Posypeme mletou červenou paprikou a přidáme nadrobno nasekaný česnek.
Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. V případě potřeby dolijeme vodu, aby maso bylo ponořené a dusilo se.
Když je maso měkké, přidáme červené zelí (včetně nálevu), promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Necháme provařit, aby se chutě propojily.
Podáváme s opečenou bagetkou.