Vepřové plátky v tymiánové marinádě recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové kýty
100 ml světlého piva
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
2-3 větvičky čerstvého tymiánu
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Pivo, sójovou omáčku, med a chilli omáčku ušleháme metličkou dohladka. Do marinády vložíme naklepané a nasolené plátky masa a tymián. Uložíme do ledničky a necháme naložené přes noc.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, maso vyndáme z marinády, osušíme ho a zprudka dohněda opečeme z obou stran. Opékáme asi 10 minut, poté přilijeme zbylou marinádu, ztlumíme teplotu a pod pokličkou dalších 10 minut dodusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!