Vepřové plátky v tymiánové marinádě recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové kýty
- 100 ml světlého piva
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička chilli omáčky
- 2-3 větvičky čerstvého tymiánu
- sůl
- olivový olej
Postup Vepřové plátky v tymiánové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Pivo, sójovou omáčku, med a chilli omáčku ušleháme metličkou dohladka. Do marinády vložíme naklepané a nasolené plátky masa a tymián. Uložíme do ledničky a necháme naložené přes noc.
V pánvi rozpálíme olivový olej, maso vyndáme z marinády, osušíme ho a zprudka dohněda opečeme z obou stran. Opékáme asi 10 minut, poté přilijeme zbylou marinádu, ztlumíme teplotu a pod pokličkou dalších 10 minut dodusíme.