Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

500 g vepřové plece
1 velká červená paprika
3 rajčata
1 rajský protlak
1 cibule
4 stroužky česneku
2 řapíky celeru
černé olivy (množství podle chuti)
100 ml červeného vína
250 ml bujónu nebo vývaru (i z kostky)
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
koření adžika
sůl
pepř
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme na HIGH (cca 4 hodiny).

  2. Rajčata spaříme, po zchladnutí oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Po dvou hodinách vaření přidáme k masu připravená rajčata, proužky paprik a pokrájené řapíky celeru.

  3. Máslo prohněteme s moukou, uděláme malé kuličky a asi hodinu před koncem vaření vložíme do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a necháme provařit (kdo nemá rád, může nechat jen přírodní bez zahuštění). Na závěr vmícháme olivy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!