Vepřové nudličky s uzeným bůčkem a zeleninou(v papiňáku) recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 550 g vepřové kýty
- 150 g nejlépe domácího uzeného bůčku
- 350 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 malá mladá cuketa
- 5 větších stroužků česneku
- červená masitá paprika
- sůl
- mletý pepř
- zelené bylinky
Postup Vepřové nudličky s uzeným bůčkem a zeleninou(v papiňáku)
Postup přípravy receptu
-
Kýtu, uzený bůček a papriku nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cuketu a cibuli na tenké půlkolečka.
Do papiňáku na trochu rozehřátého oleje dáme osmažit nakrájený bůček. Přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout.
K masu přidáme cibuli, lehce osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni 15 minut.
Mezitím na pánvi ve zbytku oleje necháme rozvonět plátky česneku. Poté přidáme nakrájenou cuketu a papriku a restujeme 10 minut.
Hrnec ochladíme a odstraníme tlakovou poklici. Vmícháme orestovanou zeleninu, podle potřeby dochutíme solí a necháme přejít varem. Na talíři posypeme nasekanou zelenou bylinkou. Na přílohu se hodí brambory, knedlík, těstoviny i rýže.