Vepřové na majoránce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřového masa (já měla plec)
- 2 cibule
- 12 stroužků česneku
- 150 ml 30% smetany
- 2 PL majoránky
- sůl
- pepř
- masox
- sladká paprika
Postup Vepřové na majoránce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, přidáme k němu 1 polévkovou lžíci majoránky, prolisovaný česnek, lžičku sladké papriky a sůl. Promícháme a necháme nejlépe přes noc odležet.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a osmahneme, podlijeme vodou a vaříme dokud maso nezměkne, přidáme masox, omáčku zahustíme jíškou.
Nakonec přidáme smetanu, 1 polévkovou lžíci majoránky, sůl a pepř podle chuti. Jako příloha může být knedlík, rýže nebo těstoviny.