Vepřové na celeru a slanině recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřové plecko(krkovička bude také dobrá)
gazdovská slanina
3 cibule
1 větší celer
200 ml vývaru ze 2 kostek masoxu
mletý pepř
trochu celerové natě (zelené)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce naklepeme a mírně opepříme.

  2. Očištěný celer nakrájíme na asi 1 cm nudličky, slaninu také tak, cibuli na silnější půlkolečka. Nakrájený celer promícháme se slaninou a cibulí a půl této směsi dáme na pekáček.

  3. Poklademe připraveným masem, rozložíme celerovou nať a poklademe zbylou částí celeru, slaniny a cibule.

  4. Podlijeme 200 ml masoxovým vývarem, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě na nejnižším stupni (mám plyn) pečeme 35 minut.

  5. Pak alobal sundáme a ještě 20 minut dopékáme. Tekutina se dolívat nemusí, šťávy je dostatek.

  6. Šťávu na závěr můžeme zahustit solamylem, rozmíchaným v troše studené vody, ale není nutno- i když je jen přírodní, chutná velice dobře:-) Jako příloha se hodí knedlíky, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!