Vepřové na celeru a slanině recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřové plecko(krkovička bude také dobrá)
- gazdovská slanina
- 3 cibule
- 1 větší celer
- 200 ml vývaru ze 2 kostek masoxu
- mletý pepř
- trochu celerové natě (zelené)
Postup Vepřové na celeru a slanině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce naklepeme a mírně opepříme.
Očištěný celer nakrájíme na asi 1 cm nudličky, slaninu také tak, cibuli na silnější půlkolečka. Nakrájený celer promícháme se slaninou a cibulí a půl této směsi dáme na pekáček.
Poklademe připraveným masem, rozložíme celerovou nať a poklademe zbylou částí celeru, slaniny a cibule.
Podlijeme 200 ml masoxovým vývarem, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě na nejnižším stupni (mám plyn) pečeme 35 minut.
Pak alobal sundáme a ještě 20 minut dopékáme. Tekutina se dolívat nemusí, šťávy je dostatek.
Šťávu na závěr můžeme zahustit solamylem, rozmíchaným v troše studené vody, ale není nutno- i když je jen přírodní, chutná velice dobře:-) Jako příloha se hodí knedlíky, nebo brambory.