Vepřové medailonky s tvarohovým dipem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 800 g malých nových brambor
- olej dle potřeby
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 červená paprika
- 4 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, petrželka,..)
- 250 g tvarohu
- 3 lžíce mléka
- cukr dle potřeby
- 600 g vepřové panenky
Postup Vepřové medailonky s tvarohovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjte a osušte. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem, osolte i opepřete a pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 200°C dozlatova a doměkka.
Papriku očistěte, nakrájejte ji na malé kostičky a společně s bylinkami ji vmíchejte do tvarohu, trochu zředěného mlékem. Dochuťte solí a pepřem, případně trochou cukru.
Maso očistěte, odblaňte a nakrájejte na plátky. Medailonky osolte, opepřete a z obou stran je opečte na rozehřátém oleji.