Vepřové květy s pečenými bramborami recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 silnějších plátků vepřové kotlety bez kostí (cca 700g)
- 5 delších plátků slaniny
- sůl
- pepř
- Náplň:
- 200 g pórku
- 2 papriky
- 3 stroužky česneku
- 30 g másla
- Příloha:
- 750 g brambor
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1/2 lžíce soli
Postup Vepřové květy s pečenými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Pórek a papriku nakrájíme na proužky, přidáme nadrobno nakrájený česnek a špetku soli. Pár kousků pórku a papriky si necháme stranou na ozdobení. Vše důkladně promícháme a na másle zprudka předsmažíme tak, aby zelenina zůstala křupavá. Hotovou směs dáme stranou vychladnout.
Omyté brambory nakrájíme na menší kostky (cca 1cm velké). Promícháme je s grilovacím kořením, solí a olejem. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je na 40 minut péct do trouby rozehřáté na 200°C.
Plátky tence rozklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed plátku položíme kopeček předsmažené zeleniny a z masa uzavřeme jako měšec (váček). Kolem něj ovineme plátek anglické slaniny a celé ovážeme provázkem, jako když balíme balíček – vytvarujeme květ, pevně stáhneme a konce svážeme (foto). Nejdříve celé květy“ ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo a pak dáme do předehřáté trouby (200°C) pouze na 10 minut dopéct. Plátky jsou slabé a uvnitř je předsmažená zelenina, takže se nemusíme bát, že by bylo jídlo nedodělané. Maso je šťavnaté a měkké.