Vepřové kotlety recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřové kotlety bez kosti (tenčí)
brambory
tvrdý sýr (množství podle počtu kotlet cca 70 gr na kotletu)
strouhanka
česnek (pár stroužků)
rozmarýn
2-3 bobkové listy
pepř mletý
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky bobkových listů. Sýr nakrájíme na plátky, poklademe jím maso, ale ne od kraje ke kraji, spíš doprostřed plátku masa. Jehličky rozmarýnu nakrájíme na drobno a posypeme jimi sýr.

  2. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Plátky položíme na sýr, plátky se musí dostatečně překrývat. Brambory osolíme, opepříme, posypeme strouhankou, pokapeme olivovým olejem. Podlijeme trochou teplé vody a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu cca 40 minut. Vody na podlití dáme jen trošku, maso by se mělo spíš smažit, sýr z masa trochu steče a vytvoří nám kolem masa kůrčičku.

  3. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo jen se salátem.:))


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!