Vepřové kostky s cizrnou a mrkví recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřová plec (krkovice)
- 150 g cizrny
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- 1 - 2 stroužky česneku
- čerstvý zázvor - asi 2 cm
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 1 lžička octa
- vývar podle chuti
- jíška
- olej nebo sádlo
Postup Vepřové kostky s cizrnou a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Den předem si namočíme cizrnu, pak vodu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka.
Maso si nakrájíme na kostky.
Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pak přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř do měkka.
Pak vložíme mrkev nakrájenou na kolečka a dodusíme.
Pak přidáme uvařenou cizrnu a vývar - podle toho kolik chceme omáčky, můžeme ještě přidat česnek a uvedeme do varu, zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec ještě dochutíme octem. Podáváme s pečivem.