Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové plece
- 1-2 cibule
- 1 červená paprika
- miska čerstvých hub (měla jsem napůl se žampiony)
- hrst sušených hub
- lžíce sádla
- lžíce hladké mouky
- lžíce nakládaného zeleného pepře
- vývar nebo voda
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, papriku na proužky a cibuli na jemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme sušené nenamočené houby s kmínem a chvíli opékáme.
Přisypeme maso a necháme zatáhnout. Poprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí do poloměkka.
Když je maso poloměkké, přidáme čerstvé houby a papriku. Podle potřeby dolijeme vývar a dodusíme do měkka.
Před dovařením přisypeme zelený pepř a směs dochutíme případně špetkou chilli. Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo rýží.