Vepřová zázvorová pečeně recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1000 g vepřového masa (měla jsem plec)
- 1 velká cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce celého kmínu
- 1 vodorovná lžíce zázvoru
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- voda
Postup Vepřová zázvorová pečeně
Postup přípravy receptu
-
Maso si omyjeme, vysušíme, osolíme a v pekáči posypeme zázvorem a kmínem, podlijeme 200 ml vody, přikryjemeš a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.
Po 1/2 hodině posypeme okolo masa nakrájenou cibulí na menší kousky a česnekem na plátky, znova poslijeme 100 ml vody a šťávou přelijeme i maso, které otočíme (spodní část nahoru) a dáme znova přikryté péct.
Po další 1/2 hodině maso otočíme na původní stranu a šťávu podlijeme vodou, ve které jsme rozšlehali mouku a promícháme, pekáč necháme bez přikrytí, aby se nám udělala pěkná kůrka a další 1/2 hodinku dopékáme, než bude maso zcela měkké (to vyzkoušíme třeba vidličkou) a několikrát promícháme šťávu a aby jí bylo dost, můžeme ještě přilít trochu vody.
Po upečení si maso dáme na prkýnko a nakrájíme ho na plátky.