Vepřová roláda s jablky a vínem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 plátky vepřové plece nebo kýty
- 2 kusy menších jablek
- 2 lžíce medu
- 80 g přepuštěného másla
- šťáva z 1/2 citrónu
- 250 ml bílého vína (polosuché)
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup Vepřová roláda s jablky a vínem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme.
V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a přikryté vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
Mezitím nakrájíme jablka zbavená jadřinců na měsíčky. Z medu a citrónu uděláme marinádu, kterou potřeme jablka a přidáme je po 30 minutách k roládkám i s marinádou, která zbyla.
Troubu stáhneme na 180 stupňů a maso pečeme doměkka za stálého podlévání výpekem.
Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a šťávu zahustíme solamylem a troškou mouky (ta nemusí být, záleží na každém z nás). Příloha je zcela na naší chuti. Mně se k tomu líbily bramborové šišky.