Vepřová plec v pórku s mrkví recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřové plece
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř
- 1 pórek
- 1 větší mrkev
- 1/2 bujónu
- 1 lžička světlé instantní jíšky
Postup Vepřová plec v pórku s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo.
Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso a přiklopíme poklicí. Po vydušení šťávy osolíme, nepatrně podle potřeby podlijeme vodou a maso udusíme do měkka. Poté přidáme pórek a mrkev a asi 10 minut ještě podusíme.
Vše zahustíme jíškou a krátce povaříme. Na závěr dochutíme solí (bujónem) a krátce povaříme. Podáváme s vařenými brambory.