Vepřová plec v kedlubnách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 700 g vepřové plece
- velká kedlubna
- 1 cibule
- 1 stroužek utřeného česneku
- 100 ml smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar z kostí
- 1 - 2 lžičky hořčice
- mletý kmín
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup Vepřová plec v kedlubnách
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přimícháme koření, sůl, česnek a hořčici. Podlijeme horkým vývarem, aby byl zároveň s masem a dusíme téměř do měkka.
Mezitím nastrouháme kedlubnu na hrubém struhadle. Do skoro měkkého masa vsypeme kedlubnu a chvíli povaříme do měkka. Ve smetaně s trochou vývaru rozšleháme mouku a přidáme k masu. Necháme provařit a dochutíme čerstvě mletým pepřem, musí tam být cítit. Podáváme s vařenými brambory.